nieuws

Burgerforum Losser geeft niet op en blijft strijden voor lager parkeertarief MST

Fractievoorzitter Lies ter Haar van Burgerforum Losser heeft opnieuw een brief geschreven naar minister Schippers over de hoge parkeertarieven van ziekenhuis MST in de Van Heek parkeergarage in Enschede. Dat doet ze nadat de minister aangaf zich niet met de kwestie wilde bemoeien.Â
"Het woordje opgeven kennen wij niet", zegt Ter Haar. "Als je ergens voor gaat, moet je er voor blijven gaan."

Minister heeft punt

Maar dat de minister een punt heeft als ze zegt dat de parkeertarieven een zaak zijn van het ziekenhuis en de gemeente, beaamt ze wel. Toch wil ze niet opgeven. De minister verwijst in haar brief ook naar de maatregel die de gemeente en MST onlangs namen om het parkeren goedkoper te maken. 
Het tarief voor een dag parkeren, wordt vanaf januari goedkoper. Maar daar schuilt ook direct het probleem, stelt Ter Haar. "Het eerste uur wordt goedkoper en dat geldt ook voor een hele dag parkeren, maar niet voor alle uren die daar tussen zitten. Die worden zelfs tien cent per uur duurder. Bovendien is de prijsdaling een pilot die maar een half jaar duurt."

Opnieuw aanschrijven

Ter Haar wil er maar mee zeggen, dat niet bekend is wat er daarna gebeurt. Ze zal ook opnieuw patiëntenverenigingen aanschrijven en ze hoopt dat verzekeringsmaatschappijen zich er mee willen bemoeien. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.