nieuws

Vier op de vijf gemeentehuizen in Overijssel telefonisch 'slecht bereikbaar'

Gemeenten niet altijd per telefoon bereikbaar
Gemeenten niet altijd per telefoon bereikbaar
Telefonisch contact zoeken met gemeenten in Overijssel kan uitlopen op een frustrerende bezigheid. Uit onderzoek van Telefoonboek.nl blijkt 4 van 5 gemeentehuizen in de provincie slecht bereikbaar zijn.Â
In de database van Telefoonboek.nl staan 26 Overijsselse telefoonnummers geregistreerd als 'Gemeentehuis'. Bezoekers van de website kunnen aangeven of ze de gezochte instantie te pakken kregen.
Een instantie wordt als 'slecht bereikbaar' opgenomen in het bestand wanneer drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep. Dit kwam voor bij liefst 21 van de 26 telefoonnummers: het aantal mislukte belpogingen varieerde van vier tot 249. De data is de afgelopen twee jaar verzameld.
Websitebezoekers kunnen een beoordeling aan het verloop van het contact geven. Onder uitschieters van de slechtst bereikbare gemeentehuizen vallen Enschede(249 mislukte belpogingen), Hengelo (208) en Hardenberg (120).
Gemeentehuizen die weinig tot geen klachten krijgen zijn die van Olst-Wijhe, Hof van Twente, Tubbergen, Wierden en Zwolle.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.