nieuws

Mariënheem vreest toenemende verkeersproblemen op N35

Mariënheem zit niet te wachten op toenemende verkeersoverlast na aanpak van het kruispunt Bos op de N35 bij Raalte. Plaatselijk Belang Mariënheem juicht de doorstroming van het verkeer bij Raalte toe, maar vreest dat Mariënheem het nieuwe knelpunt op de N35 gaat worden als er geen aanvullende maatregelen voor het dorp worden genomen.
Het dorp Mariënheem wordt door de N35 in tweeën gesneden en heeft daarom nu al veel last van het verkeer op de rijksweg. Nico Dijksman van Plaatselijk Belang Mariënheem somt op: files in de spits, problemen voor de schooljeugd bij het oversteken van de weg en zwaar landbouwverkeer dat zijn weg kiest over de parallelweg die eigenlijk is bedoeld voor fietsers en bestemmingsverkeer.

In fases aanpakken van de N35 lost niets op

"Het probleem is dat het traject van de N35 tussen Zwolle en Nijverdal in fasen wordt aangepakt. Doordat kruispunt Bos bij Raalte wordt opgewaardeerd om het verkeer beter te laten doorstromen betekent dat dat Mariënheem de nieuwe flessenhals wordt. Er staan nu al files richting Raalte", aldus Dijksman.

Mariënheem wil rondweg

Mariënheem wil de verplaatsing van de verkeersproblemen voor zijn en hoopt op maatregelen die het verkeer op de N35 sneller langs het dorp laat stromen. Plaatselijk Belang pleit voor een nieuwe rondweg. "Dat zou het beste voor iedereen zijn. Maar het knelpunt bij Mariënheem staat niet op het prioriteitenlijstje van Den Haag, dus dat gaat nog jaren duren."
Twee rotondes aan beide randen van het dorp om het verkeer veiliger te maken zou al winst zijn, vindt Dijksman. Er is daarover een brief naar de vaste verkeerscommissie van de Tweede Kamer gegaan. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.