nieuws

In Nijmegen en Enschede worden de meeste fietsen gestolen

Veel fietsen worden gestolen bij NS-stations
Veel fietsen worden gestolen bij NS-stations
In het stadscentrum van Nijmegen en de binnenstad van Enschede worden landelijk gezien de meeste fietsen gestolen. In beide buurten worden gemiddeld drie fietsen per dag ontvreemd. Dat meldt RTL Nieuws op basis van onderzoek van haar eigen online platform Buurtfacts.
Eén procent van alle Nederlandse buurten is verantwoordelijk voor meer dan een kwart van alle fietsendiefstallen. Naar schatting worden jaarlijks om en nabij de 350.000 fietsen gestolen. Nederland kent ruim 12.200 buurten, 122 daarvan zijn goed voor meer dan een kwart van alle fietsendiefstallen die de politie registreerde.
De gemiddelde fietsendief heeft een voorkeur voor treinstations. In het grootste deel van de 122 buurten die bovenaan de lijst van fietsendiefstallen staan bevindt zich een station.
Fietsen worden zelden weer teruggevonden door de politie. In 2015 werd bij 4,2 procent van alle geregistreerde fietsendiefstallen een dader gevonden, blijkt uit cijfers van het CBS. Dat komt neer op ongeveer 1 op de 24 fietsendiefstallen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.