nieuws

Raalte gaat 'onorthodox' hulp bieden aan inwoners

Gemeente Raalte gaat, volgens wethouder Gosse Hiemstra, 'onorthodox' hulp bieden aan inwoners.Â
Wie op gebied van zorg of werk en inkomen niet via wetten en regels in aanmerking komt voor ondersteuning van de gemeente, kan er mogelijk toch voor hulp terecht. 

Duurdere zorg voorkomen

"We zijn bezig met de invoering van '1 gezin, 1 team, 1 plan , 1 regisseur'. Dat betekent dat je vroeger recht had op een heel stel voorzieningen, allemaal standaard hetzelfde. Tegenwoordig is alles maatwerk", vertelt Hiemstra. 
"Vaak is het zo dat bij maatwerk er ook nog andere oplossingen zijn die niet in ons voorzieningenniveau staan. Dan is het goed dat je daar toch geld voor kunt uittrekken om later duurdere zorg te voorkomen."

Slimmere oplossingen

"Beter voor de cliënten, omdat je slimmere oplossingen kunt bedenken. Die staan alleen niet in ons rijtje voorzieningen", vertelt de wethouder. 
"Het is bedoeld om alle problemen in samenhang aan te pakken, in een gezin. Niet individueel elk probleem. Samen met het gezin het geheel aanpakken. Dat vereist gewoon maatwerk."

Maatwerk
"We hebben niet meer voor elk gezin hetzelfde, maar we geven ieder het zijne. Meer maatwerk mogelijk maken," aldus Gosse Hiemstra. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.