nieuws

Trainen op kunstgras in Raalte; goed ingepakt tegen kou én ongezonde rubberkorrels

Verontrust en alert, maar geen paniek. Zo kun je de reacties van ouders en jeugdtrainers bij ROHDA Raalte samenvatten nu blijkt dat het hoofdveld van kunstgras te veel kankerverwekkende stoffen bevat.
Uit onderzoek van RTV Oost blijkt dat dit voor 16 van de 17 onderzochte kunstgrasvelden verspreid over de provincie Overijssel geldt. Vooralsnog gaan de trainingen op kunstgras bij ROHDA Raalte door. Maar ouders zijn waakzaam en hopen op snelle duidelijkheid van nieuw RIVM-onderzoek.

Goed ingepakt

Dinsdagavond werd er door tientallen jeugdige voetballers getraind op het Raalter kunstgras. Voetbalvader Chris Schrijver zegt: "We houden goed in de gaten wat de verdere onderzoeksresultaten zijn. Vooralsnog laten we de jongens gewoon voetballen. Ze zijn nu ook goed ingepakt."
Maar als ook de nieuwe onderzoeksresultaten van het RIVM slecht zijn, moeten er volgens Schrijver maatregelen getroffen worden. Maurice Bisschop, ook langs de kant van het veld bij ROHDA Raalte, sluit zich daarbij aan. "Dan kunnen kinderen niet meer op kunstgras voetballen. Niemand meer!"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.