nieuws

Gemeenten en clubs: voetballen op kunstgras gaat voorlopig door

Voetbalveld van kunstgras (met rubber)
Voetbalveld van kunstgras (met rubber)
Gemeenten in Overijssel zien nog geen reden het voetballen op kunstgras te verbieden. Ook nadat onderzoek van RTV Oost heeft aangetoond dat er in de meeste velden kankerverwekkende stoffen zitten.
De gemeenten zeggen hoe dan ook eerst de uitslag van het onderzoek van het RIVM af te wachten. De resultaten daarvan worden midden december verwacht. 'Tot die tijd volgen we de lijn van het RIVM en kunnen de kunstgrasvelden gewoon worden gebruikt'.

Nog geen actie

In Enschede zijn eerder deze week al wel vragen gesteld door het CDA en BurgerBelangen. Zij willen van de wethouder weten wat er gebeurt als het RIVM concludeert dat er wel degelijk gezondheidsrisico's zitten aan het voetballen op kunstgras. Hoewel fractievoorzitter Van den Berg van BurgerBelangen om maatregelen vroeg, wil wethouder Van Houdt nog geen actie ondernemen.

Ook de meeste clubs spelen door

Ook het merendeel van de clubs speelt voorlopig gewoon door op kunstgras. Alleen H.V.V. Hengelo, Rietmolen en U.D.I. Enschede voetballen niet op kunstgras, zolang niet duidelijk is wat de consequenties zijn. Overigens laat RSC Rossum bodemonderzoek doen naar de grond onder het kunstgrasveld, omdat ze willen weten of er mogelijk gevaarlijke stoffen uit de rubberkorrels zijn gespoeld en in de bodem zijn terechtgekomen. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.