nieuws

Het belang van de actie Samen voor de Voedselbank is groot

Zo veel mogelijk online pakketten verkopen, dat was de insteek van het RTV Oost belteam van vandaag. Want een goed gevuld voedselpakket is van groot belang.
De leden van het RTV Oost belteam d.d. 29.11.2016 gingen als een speer. 'Vandaag zijn er ontzettend veel online pakketten verkocht.

Vijftienhonderd pakketten ...

Vooral Jerry Notenboom, Jacco Vonhof, Ton Markink en Maarten Nijland gingen vanochtend fantastisch. Met zijn viertjes hebben ze twee uur heel fanatiek zitten bellen en hebben ze 1.500 online voedselpakketten verkocht. Helemaal te gek', aldus RTV Oost verslaggever Esther Rikken.

Overleven ...

De armoede in Nederland kunnen we als particulier niet oplossen maar we kunnen er samen wel voor zorgen dat de gebruikers van de Voedselbanken in Overijssel wekelijks een goed gevuld pakket mee naar huis krijgen. 'Ik ben sinds kort klant bij de Voedselbank Enschede en heb me echt geschaamd voor het feit dat ik afhankelijk ben van de voedselbank. Maar ik heb het pakket nodig om te overleven, anders heb ik echt te weinig te eten', aldus Mariëtte uit Enschede.

Samen voor de Voedselbank ...

RTV Oost wil samen met jullie zoveel mogelijk producten inzamelen en/of zoveel mogelijk online voedselpakketten verkopen. Dit zodat de zeventien Overijsselse voedselbanken weer een tijdje vooruit kunnen wat betreft voorraad. Het belteam van vandaag heeft een flinke bijdrage geleverd. Ook de ploeg die zich 's middags meldde in de studio van RTV Oost in Hengelo. Daarin onder meer Hennie Ardesch en Thea Norder. Weten wat u kunt doen om de actie Samen voor de Voedselbank te steunen? Kijk dan op www.rtvoost.nl/voedselbank.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.