nieuws

'Blijf petitie voor verbreding van N50 bij Kampen ondertekenen'

De N50 tussen Zwolle en Kampen
De N50 tussen Zwolle en Kampen
Verkoop de huid niet voordat de beer geschoten is. Onder dat motto roept Gemeente Belang Kampen (GBK) mensen op om de petitie voor de verbreding van de N50 bij Kampen te blijven ondertekenen.Â
"Iedereen is op dit moment in een hoerastemming omdat er een meerderheid in de Tweede Kamer is voor een motie", stelt de partij.  
GBK volgt daarbij de lijn van het gemeentebestuur van Kampen. "Eerst zien, dan geloven", is tot midden volgende week het credo van het college.  

Motie

In de vaste verkeerscommissie van de Tweede Kamer werd minister Schultz van Haegen gisteren een motie beloofd die er toe moet leiden dat zij vijf miljoen euro vrijmaakt voor het verbreden van de N50 bij Kampen van twee naar vier rijstroken. 
En juist bij die motie stelt GBK vraagtekens want de letterlijke tekst van de motie is volgens de partij nog erg vrijblijvend. In de tekst wordt de minister aangespoord om de aanpak van het deel van de N50 bij Kampen zo spoedig mogelijk te realiseren.

In een la

 "Geen harde datum maar zo spoedig mogelijk", stelt GBK en dat zou er volgens de partij zo maar toe kunnen leiden dat de motie wel wordt aangenomen maar eerst op het bureau van de minister en "na een maand of wat in een la komt te liggen."
GBK is bang dat een paar maanden later, na de verkiezingen, de N50 al lang weer vergeten is. Daarom roept de partij mensen nog steeds op de petitie te ondertekenen. Op 7 december wordt de petitie aangeboden aan Provinciale Staten. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.