nieuws

Doe Maar één van de hoofdacts op Dicky Woodstock Popfestival in Steenwijkerwold

Doe Maar
Doe Maar
Doe Maar is komend jaar één van de hoofdacts van het Dicky Woodstock Popfestival in Steenwijkerwold. Dat heeft de organisatie van het festival zojuist bekendgemaakt.
Doe Maar speelt op donderdag 3 augustus 2017. De voorverkoop van kaarten gaat op 1 december 2016 van start.
Doe Maar gaat in 2017 op een paar plaatsen in Nederland popfestivals bezoeken. De organisatie van het Dicky Woodstock Popfestival is dan ook trots dat Doe Maar de 29ste editie van haar festival heeft uitgekozen om alle hits nog een keer te laten horen.

'De Bom'

Op de donderdagavond kan het woodstock-publiek uit volle borst meezingen met ‘32 Jaar’, ‘De Bom’, ‘1 Nacht Alleen’, ‘Smoorverliefd’ en nog vele andere hits. Op eerdere edities traden al Chuck Berry, UB40, Anouk, Kim Wilde en Status Quo op. "Doe Maar is zeker het schuim op het bier", aldus de organisatie.
De in 1978 opgerichte band scoorde in de jaren tachtig hit na hit. Vooral gevolgd door jonge vrouwelijke fans die voor hysterische toestanden zorgden en samen met de band een immense hype veroorzaakten.
In 1984 besloot Doe Maar ermee te stoppen, de band zag niet graag tientallen jonge meisjes flauwvallen in warme, overbevolkte zalen.

Eigen shows

Sinds de reünie in 2000 trad Doe Maar alleen op tijdens ‘eigen’ shows in Ahoy, Gelredome, Ziggodome en een paar grote festivals zoals Pinkpop en Rock Werchter. 
De band is bekroond met vele prijzen waaronder een Zilveren Harp en een Edison Oeuvreprijs. Dit alles maakt Doe Maar de meest succesvolle Nederlandstalige groep ooit.
Het Dicky Woodstock Popfestival vindt plaats op 3, 4 en 5 augustus 2017 in Steenwijkerwold. Meer informatie over het programma en ticketverkoop is te vinden op de site van het festival.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.