nieuws

BN'ers juichen jeugdteam SC Enschede in video's naar de overwinning

Vips in actie voor jeugd Sportclub Enschede
Vips in actie voor jeugd Sportclub Enschede
Een peptalk van zanger Jan Smit of oud-profvoetballer John de Wolf, dat moest de kinderen van een juniorenteam van Sportclub Enschede motiveren. Al wekenlang verloren ze hun wedstrijden met dubbele cijfers. Tot trainers/leiders Bert Kaalverink en Han Boelens op dit creatieve idee kwamen.
SC Enschede JO15-3 G is een team van 17 spelers dat dit seizoen in de vijfde klasse voetbalt. Bert Kaalverink en Han Boelens gingen aan het begin van dit seizoen met het team aan de slag. Helaas zonder succes: de eerste wedstrijden werden met eindstanden als 18-1 en 10-1 verloren. 

Enthousiaste profs

"Toen we op bezoek waren bij een wedstrijd van FC Twente, leek het ons een leuk idee om na de wedstrijd een aantal spelers om een peptalk te vragen", vertelt Kaalverink. "Uiteindelijk bleken zo'n negen spelers een videoboodschap in te willen spreken. Bersant Celina en Enes Ünal deden dat zelfs in het Engels. Daar reageerden de kinderen zo enthousiast op, dat we besloten dit vaker te doen."
De trainers pakten het direct groots aan en vroegen helden als Andy van der Meijde en Jan van Halst ook een boodschap in te spreken. Kaalverink: "Allemaal reageerden ze heel enthousiast. En allemaal noemen ze in hun videoboodschap ook het enige meisje in het team, Roos. Dat maakt het wel heel speciaal."

'Harder lopen' door video's

Het is de bedoeling van beide trainers om de videoserie tot het einde van het seizoen te laten doorlopen. "Je ziet gewoon dat de kinderen het leuk vinden en dat ze door die video's harder gaan lopen. Al is winst natuurlijk niet het belangrijkste, het plezier staat bovenaan."
Maar toch is het ook voor kinderen weleens leuk om een wedstrijd te winnen, beaamt Kaalverink. De video's van Jan Smit en Andy van der Meijde oogstten wat dat betreft succes: de wedstrijden die daarop volgden werden beide gewonnen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.