nieuws

Dalfsen krijgt ruim een ton subsidie voor onderzoek naar archeologische vondsten

Han Noten (burgemeester Dalfsen)
Han Noten (burgemeester Dalfsen)
De aanvraag van de gemeente Dalfsen om extra financiële ondersteuning van het rijk voor wetenschappelijk onderzoek naar de archeologische vondsten is gehonoreerd.
Vorig jaar haalden archeologen bij opgravingen in Oosterdalfsen tal van bijzondere zaken uit de bodem. Daarbij ging het onder meer om kostbare bezittingen die gevonden werden in grafvelden uit de Merovingische cultuur.
Dalfsen deed met succes een verzoek bij minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker om een bijdrage in het onderzoek naar de archeologische vondsten. De minister deelde mee dat de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek een bedrag van 250.000 euro beschikbaar heeft gesteld voor verdiepend wetenschappelijk onderzoek naar recente archeologische vondsten in Nederland van internationaal belang.
Volgens burgemeester Han Noten mag de gemeente Dalfsen op ongeveer de helft van dit subsidiepotje rekenen, omdat naast Dalfsen slechts één andere kandidaat zich voor een bijdrage uit dit fonds heeft gemeld. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.