nieuws

Ziekenhuis Almelo opent eerste centrum voor ouderen in Nederland

In het ziekenhuis in Almelo is vanmiddag een centrum voor ouderen geopend. Het ZGT is het eerste ziekenhuis in Nederland waar een dergelijk samenwerkingsverband is gerealiseerd.
Het in de volksmond al als ouderenplein aangeduide initiatief is gevestigd op de vierde verdieping van het ziekenhuis. Een aantal medische specialisaties is er gebundeld: geriatrische traumatologie, geriatrie, neurologie en psychiatrie. Al deze genoemde specialismen werken samen vanuit een multidisciplinaire aanpak. De verdieping is bedoeld voor 70-plussers met aandoeningen, die onder genoemde specialismen vallen.

'Liever een ouderenhof'

Professor Anne van der Meiden, met zijn 87 jaar behorend tot de doelgroep, sprak tijdens de opening van het centrum voor ouderen. "Ik zou het overigens geen ouderenplein noemen, want een plein moet je oversteken. Dat is gevaarlijk voor ouderen. Ik speek liever van een ouderenhof."

Razend enthousiast

Hij toonde zich wel razend enthousiast over het initiatief. "Wat u hier doet is iets geweldigs. Je zou bijna zeggen 'Kom allemaal naar Almelo'. Maar ik hoop er ondanks al uw goede bedoelingen toch geen gebruik van te hoeven maken", aldus van de Meiden.
Samen met een 75-jarige patiënt en bestuursvoorzitter Meindert Schmidt opende Van der Meiden vervolgens de nieuwe afdeling door een lint door te knippen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.