nieuws

Raad van State: autobedrijf mag Audi-showroom bouwen in Hengelo

Raad van State wijst bezwaren tegen showroom Hengelo af
Raad van State wijst bezwaren tegen showroom Hengelo af
De Raad van State heeft alle aangevoerde bezwaren tegen het bestemmingsplan voor de bouw van een Audi-showroom in Hengelo afgewezen. Autobedrijf Huiskes-Kokkeler mag daarom starten met de bouw aan de Goudstraat op bedrijventerrein Twentekanaal. Een vergunning is al verleend.
Skoda-dealer Göritzlehner in Hengelo maakte bezwaar tegen de nieuwe showroom, omdat daarmee meer ruimte ontstaat voor de Skoda’s die Huiskes-Kokkeler ook verkoopt. Daardoor dreigt leegstand voor de showroom van Göritzlehner aan de Diamantstraat, gelegen op hetzelfde bedrijventerrein.
Volgens Huiskes-Kokkeler is dat bedrijf met een zinloze concurrentiestrijd bezig die al verloren is. Vanaf 1 juli volgend jaar wordt Huiskes-Kokkeler de exclusieve dealer voor Skoda in de regio Twente. Göritzlehner mag dan geen Skoda-dealer meer zijn. De bouw van de nieuwe Audi-showroom staat los van dit verhaal.
De Raad van State oordeelt dat Göritzlehner zijn showroom voor iets anders kan gebruiken. De dreigende leegstand is dus niet voldoende hard gemaakt.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.