nieuws

Omwonenden Olasfa Olst niet tevreden met excuses gedeputeerde Lievers

Een bosje bloemen geven. Of een etentje bij een bekende hotelketen als er weer eens overlast was. Dát zou de provincie eens moeten doen voor de omwonenden van Olasfa in Olst. Om te laten zien dat er wel degelijk betrokkenheid is bij de omwonenden van het Olasfa-terrein. Het was de boodschap vanavond tijdens een zeswekelijkse bijeenkomst over de Olasfa-sanering.
De emoties liepen soms hoog op tijdens bijeenkomst, waarbij ook gedeputeerde Erik Lievers aanwezig was. Hij kon de ongeveer dertig omwonenden niet echt gerust stellen. Zeker niet na het rapport van het Nivel dat gisteren verscheen. Daaruit blijkt dat de communicatie van de kant van de provincie slecht is geweest en dat ook de empathie richting de bewoners te wensen over laat.
De gedeputeerde werd gevraagd om sorry te zeggen, maar deed dat volgens de mensen in de zaal niet expliciet genoeg. Lievers probeerde het nog door te stellen dat de provincie er alles aan doet om de omwonenden tijdig te informeren. Hij realiseert zich dat er mensen boos blijven. "Daarom vind ik het belangrijk om in gesprek te blijven met elkaar."

Stemverheffing

Omwonende Ruud Beumer was één van de mensen die het niet kon laten te gaan staan en met stemverheffing zijn verhaal te doen. "Het is toch belachelijk dat er een rechter aan te pas moet komen. Jullie moeten gewoon zorgen dat jullie je zaakjes goed voor elkaar hebben. Dan is er helemaal geen tussenkomst van een rechter nodig."
De gedeputeerde zegde toe dat er een enquête komt onder de betrokkenen om te zien wat ze precies willen. Hij liet daarbij trouwens ook weten er geen idee van te hebben hoe lang het allemaal gaat duren. De sanering van het Olasfa-terrein duurt inmiddels ruim tien jaar. Een aantal mensen kampt al geruime tijd met gezondheidsklachten.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.