nieuws

Astrid van Dam net niet de beste bibliothecaris van Nederland

Astrid van Dam (midden), één na beste bibliothecaris van Nederland.
Astrid van Dam (midden), één na beste bibliothecaris van Nederland.
Astrid van Dam, onderwijsspecialist bij Bibliotheek Hengelo, heeft het net niet gehaald in de strijd om de titel Beste Bibliothecaris van Nederland. Ze eindigde in de verkiezing als tweede achter winnaar Juan Khalaf, werkzaam voor Theek 5 in Oosterhout.
De verkiezing is een initiatief van het vakblad Bibliotheekblad en vindt jaarlijks plaats. Juan Khalaf kreeg de meeste stemmen van het publiek (46%) in vergelijking met Astrid van Dam (30%) en Leo Willemse (24%). De jury was het met deze volgorde eens.

'Nog lang niet uitgegroeid'

De jury over Astrid van Dam: "Een uitstekende ambassadeur voor het bibliotheekvak en iemand die nog lang niet uitgegroeid lijkt te zijn. De jury verwacht de komende jaren nog veel van haar te horen."
Astrid van Dam is betrokken bij het ontstaan en het uitbouwen van de inmiddels landelijke aanpak ‘de Bibliotheek op school’. Met haar werk wil ze kinderen laten verlangen naar verhalen. Inmiddels werkt zo’n 80% van de basisscholen in Hengelo samen met de Bibliotheek en plukken zij de vruchten van deze succesvolle aanpak.

In 2011 beste bibliotheek
Bibliotheek Hengelo viel in het verleden al eerder in de prijzen bij de verkiezing van het Bibliotheekblad. Eind 2011 werd zij verkozen tot beste bibliotheek van Nederland. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.