nieuws

'Kruispunt N35 bij Laag Zuthem belandt tussen wal en schip'

Het kruispunt van de N35 en de Hagenweg bij Laag Zuthem belandt tussen wal en schip bij de aanpak van de weg. Dat stelt Ben Nijboer van de lokale partij Burgerbelangen uit Raalte.
Er bestaan plannen om de N35 tussen Zwolle en Wijthmen te verbreden en afgelopen week werd duidelijk dat ook kruispunt Bos bij Raalte aangepakt wordt. Het kruispunt bij Laag Zuthem valt daar tussenin.

Opheldering

Burgerbelangen wil opheldering van het gemeentebestuur van Raalte over de situatie op dit kruispunt. 
"Dit kruispunt blijkt buiten alle plannen te vallen. De werkzaamheden tussen Zwolle en Wijthmen eindigen bij de Koelmansstraat", concludeert Ben Nijboer namens de partij. De Koelmansstraat ligt bij Hoonhorst. 

Flessenhals
"Zeker nu de werkzaamheden bij Wijthmen van start gaan, zal juist dit kruispunt een enorme flessenhals worden. Het aantal auto’s zal de komende jaren fors toenemen. Betrokkenen moeten weten waar ze aan toe zijn.”
De Hagenweg is, volgens Nijboer, voor Laag Zuthem een belangrijke ontsluitingsweg: vrachtverkeer vanuit Laag Zuthem moet er de weg op. Het is ook de ontsluitingsweg voor Veevoederbedrijf Fakkert.

Concreet plan
De gemeente moet volgens Burgerbelangen actief het voortouw nemen, waarbij er een concreet plan komt, dat aansluit bij de overige ontwikkelingen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.