nieuws

Tom Veelers stopt met wielrennen

Tom Veelers
Tom Veelers © ANP
Tom Veelers heeft de hoop op een rentree in het peloton uit zijn hoofd gezet en beëindigt per direct zijn wielerloopbaan. De 32-jarige Oldenzaler kampt al bijna twee jaar met een knieblessure, waaraan hij twee keer is geopereerd.
"Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik niet langer kan leven met de onzekerheid of ik terug kan keren op het hoogste niveau of niet, zonder dat er vooruitgang is in mijn revalidatie", laat Veelers weten.

Besef langzaam gekomen
"De laatste anderhalf jaar van revalideren zijn zwaar geweest. Het besef dat mijn carrière wel eens voorbij zou kunnen zijn, is langzaam gekomen. Dat kwam in een stroomversnelling toen we gingen praten over de toekomst en er een mogelijkheid kwam om een andere functie bij Giant-Alpecin te krijgen."
Veelers begon in 2008 met professioneel wielrennen en boekte vier overwinningen, maar hij maakte vooral furore als lead-out in de massasprints. Hij leidde verschillende sprinters van zijn ploeg naar ritzeges, waaronder acht in de Tour de France, drie in de Giro d'Italia en één in de Vuelta.

Trots op carrière

"Ik kijk met trots en een goed gevoel terug op mijn carrière", aldus Veelers. "Ik voel me gezegend met de kansen die ik heb gekregen en onze ploeg heeft gepakt. We zijn enorm gegroeid en hebben veel meegemaakt. Als mens heb ik me ontwikkeld, heb levenslessen geleerd en ik heb vertrouwen opgedaan."

"Natuurlijk was ik het liefste nog een paar jaar doorgegaan met wielrennen, maar ik zie geen andere mogelijkheid dan te stoppen. Ik heb er goed over nagedacht en ben zeker niet over één nacht ijs gegaan. Ik begin een nieuw hoofdstuk in mijn leven en daar kijk ik enorm naar uit. Ik ben blij dat ik op een andere manier van waarde kan zijn voor de ploeg en als ik naar de toekomst kijk dan geeft me dat nieuwe energie."

Oriënteren op nieuwe functie

Veelers gaat zich de komende tijd oriënteren op een functie die bij hem past. Hij gaat onder meer meedraaien met de ploegleiders en op het hoofdkantoor van Giant-Alpecin.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.