nieuws

Heracles wil zich in duel met NEC revancheren voor debacle tegen AZ

Heracles wil zich vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen NEC revancheren voor de fikse nederlaag van afgelopen zondag tegen AZ (5-1).
"We hebben deze week wel even een gesprekje gehad met het team en elkaar op de feiten gewezen", meldt Thomas Bruns. "We moeten zorgen dat we bij elkaar blijven en elkaar helpen. Als de één een fout maakt, moet een ander het weer goedmaken. We moeten zorgen dat we dat morgen voor elkaar hebben, dan hebben we de kans om het recht te zetten."

Mogelijke rentree Te Wierik

Mike te Wierik maakt mogelijk zijn rentree in de selectie. De verdediger was zo'n twee maanden uitgeschakeld door een blessure aan zijn onderbeen. Hij begint op de bank; naar verwachting speelt Heracles met hetzelfde elftal als vorige week.
Peter van Ooijen ontbreekt wel. Tijdens een training ging er deze week iemand per ongeluk op het been van de middenvelder staan, waarbij een vleeswond boven zijn hak ontstond. De wond moest gehecht worden. Ook Dario Vujicevic, Gor Agbaljan en Mark-Jan Fledderus zijn door blessures niet inzetbaar.

Varieren qua speelstijl

Tegenstander NEC heeft evenveel punten als Heracles. "Het is een ploeg die heel makkelijk kan variëren qua speelstijl, ook binnen een wedstrijd", weet trainer John Stegeman. "Het wordt een uitdaging om daar een goed antwoord op te vinden."
Stegeman hoopt zijn selectie in de winterstop uit te kunnen breiden. De coach wil het liefst elke positie dubbel bezet hebben en door het stoppen van Ramon Zomer en de langdurige blessure van Mark-Jan Fledderus is de spoeling, met name in de defensie, dun bij de Almeloërs.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.