nieuws

Wie weet meer over de mislukte overval op slijter La Piquette in Enschede?

Slijter Tom Walkot noemt het een een klein moment met grote gevolgen. Hij werd op maandag 21 november in slijterij La Piquette aan de Burgemeester Van Veenlaan in Enschede overvallen. Het zit 'm niet lekker dat hij nu mensen wantrouwt.
Twee weken geleden krijgt hij tegen sluitingstijd om 18.00 uur een klant in zijn winkel die twee flessen Wodka pakt. Het valt Walkot op dat de man een capuchon over zijn hoofd heeft en dat maakt hem alert.

'Geef me al je geld'

De 'klant' doet de drankflessen in een plastic tas en loopt richting de uitgang. Op dat moment probeert Tom Walkot de tas af te pakken. De overvaller zegt dan:  "je hebt een probleem. Geef me al je geld."  

Voorwerp achter jas

Er volgen enkele seconden die voor Walkot uren lijken te duren als de overvaller van achter zijn jas een voorwerp tevoorschijn haalt. Het is een schaar of een mes, maar de slijter laat het niet op zich zitten. Als hij achter zijn toonbank vandaan komt, gaat de overvaller er vandoor.

Signalement

De politie is op zoek naar getuigen die de overvaller hebben gezien. Er is een signalement van de dader:
  • Lengte: 1.70 – 1.75 meter
  • Postuur: smal
  • Huidskleur: donker
  • Kleding: blauwe jas, lichtblauwe capuchon, witte gezichtsbedekking
  • Spraak: Nederlands met Afrikaans of Antilliaans accent
Weet u meer of herkent u de dader op de bewakingsbeelden? Bel de politie met uw tips op 0800 – 6070. Anoniem bellen kan via 0800 – 7000. Via deze link kan anoniem worden getipt bij Meld Misdaad Anoniem.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.