nieuws

Topstuk van Italiaanse schilder Rafaël naar Rijksmuseum Twenthe in Enschede

Schilderij 'Engel'
Schilderij 'Engel'
Er komt een topstuk van schilder Rafaël naar Enschede. Het vroegste werk van de Italiaanse schilder, een engelenhoofd uit 1501, is volgend jaar te zien in het Rijksmuseum Twenthe.
Het schilderij 'Engel', een paneel, is een onderdeel geweest van het Baronci altaar. Rafael was pas achttien jaar oud toen hij het altaarstuk maakte voor de kerk van Sant´Agostino in Città di Castello, nabij Urbino. Door een aardbeving in 1789 werd het altaarstuk zwaar beschadigd en gingen grote delen verloren.

Tentoonstelling
Eerder werd al bekend dat de Zegenende Christus van Rafaël onderdeel uitmaakt van de tentoonstelling 'In het hart van de Renaissance', die van 11 februari tot met 18 juni in Rijksmuseum Twenthe in Enschede te zien is.
Naast de Engel van Rafaël nog drie werken toegevoegd. Uit de Gallerie dell’Accademia in Venetië komen extra werken van Tintoretto en Savoldo en de Collectie Palma Camozzi Vertova geeft een werk van Lorenzo Lotto in bruikleen.
In totaal worden er 45 schilderijen geëxposeerd. Daarnaast zijn er ook enkele cultuurhistorische objecten te zien, zoals 16de-eeuwse harnassen, een zwaard en Romeinse antiquiteiten.

Kaartverkoop

Voor de tentoonstelling kunnen online kaarten worden gekocht. Om de doorstroom in het museum te bevorderen wordt er gewerkt met vaste entreeblokken van een uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.