nieuws

Enquête RTV Oost: Huurders klagen vooral over vocht, schimmel en tocht in huis

Sociale huurwoningen
Sociale huurwoningen
Vocht, schimmel en tocht. Het komt blijkbaar veelvuldig voor in huurwoningen in Overijssel. Dat blijkt uit een eerste inventarisatie van RTV Oost onder huurders in Overijssel.
RTV Oost wil weten hoe huurders de kwaliteit van hun woning beoordelen. Een enquête hierover staat sinds het begin van deze week op onze site. Bijna vierhonderd huurders hebben de enquête tot nu toe ingevuld.  

Naaktslakken in huis

Een huurster uit Enschede schrijft dat ze soms naaktslakken in haar huis heeft. De vrouw woont in een sociale huurwoning die volgens haar in 1946 is gebouwd. 

Stoken in de kou

Een huurder van een appartement in Deventer schrijft: "Ik zit hier in de kou te stoken. Het is niet te bekostigen. Isolatie ontbreekt en de leidingen lopen over de buitenmuur." 

Zijn er ook tevreden huurders?

Jawel. Er komen reacties binnen van huurders die tevreden zijn over hun woning, maar blijkbaar voelt deze groep minder de behoefte om de enquête in te vullen.

Doe mee en vul de enquête in

RTV Oost doet het onderzoek naar de kwaliteit van huurwoningen samen met andere regionale omroepen en de NOS. De vragenlijst is bedoeld voor mensen die huren van een woningbouwvereniging of via een particulier (bedrijf) huren. Doe mee en vul de enquête in.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.