nieuws

Stichting Duurzame Energie Wierden wint Energy Pitch Overijssel met idee voor zonnepark

De Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter heeft vanavond de Energy Pitch Overijssel 2016 gewonnen. Namens de stichting hield Miranda Scheffer een vlammend betoog voor de aanleg van een zonnepark in Wierden.
De Energy Pitch werd voor de vijfde keer gehouden. Lokale energie-initiatieven uit de provincie zijn uitgedaagd om met ideeën te komen voor lokale energieprojecten die een maatschappelijke bijdrage leveren. Naast Wierden werden ook projecten uit Bathmen, Hengelo en Mariënheem gepresenteerd.

Vijf minuten

Elke deelnemer kreeg vijf minuten de tijd om het project te presenteren. Vervolgens kregen de driekoppige jury en het publiek in de zaal van het Kulturhus in Borne tien minuten om vragen te stellen.

Een gat in de lucht

Miranda Scheffer sprong een gat in de lucht toen jury-voorzitter Matthijs Nijboer van Natuur en Milieu Overijssel het project uit Wierden tot winnaar uitriep. Ze had de zaal uitgelegd wat de plannen zijn in Wierden. Er moet een zonnepark komen met ruim veertienduizend zonnepanelen. Dat moet gerealiseerd worden met mensen en ondernemers uit de gemeente Wierden, maar ook daarbuiten.
Het winnende project is beloond met 10.000 euro. Dat geld moet besteed worden aan het gepresenteerde project en volgens Miranda gaat dat helemaal goed komen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.