nieuws

Geen extra druk bij 'langebaanschaatster' Jorien ter Mors

Jorien ter Mors (schaatster)
Jorien ter Mors (schaatster)
Jorien ter Mors uit Enschede voelt naar eigen zeggen niet extra druk op haar schouders nu ze het shorttack vaarwel heeft gezegd en zich volledig richt op het langebaanschaatsen.
"Zo bekijk ik het niet. Ik ben gewoon heel relaxed hier. Ik wil gewoon heel hard schaatsen en geniet ook gewoon van het schaatsen. Ik ben er eigenlijk totaal niet mee bezig dat alle druk nu op de langebaan ligt", zegt de 26-jarige in aanloop naar de wereldbekerwedstrijden van dit weekend in Astana tegenover de NOS.

Ontspannen

Ter Mors erkent wel dat het afscheid van het shorttrack nog door haar hoofd speelt. "Het heeft gewoon tijd nodig om het een plekje te geven, maar ik rij hier wel ontspannen rond. Ik geniet er wel van om hier te zijn. Het is heerlijk ijs. Het voelt gewoon goed."

Drie afstanden

Ter Mors komt in Kazachstan op zowel de 500, 1000 als de 1500 meter in actie. "De 1000 en de 1500 zijn voor mij wel de belangrijkste afstanden dit weekend. De 500 ga ik gebruiken om aan alles te wennen en weer een race te rijden richting de 1000. Dus die zal iets minder belangrijk zijn, maar ik wil wel gewoon hard rijden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.