nieuws

Middeleeuws museumschip nog even te zien in Zwartsluis

Het is een opvallende verschijning, het enorme museumschip Vlotburg. Het is een drijvende burcht van zo'n 50 meter lang, compleet met muren, torens, en zelfs echte paarden. Binnen waan je je je even in de Middeleeuwen.
De Vlotburg ligt nu een paar weken in Zwartsluis aan het Zwartewater. Eigenaar Lenny Vries trekt met zijn varende museum heel Europa door. Hij wil mensen laten kennismaken met het leven in de Middeleeuwen.

Jongensdroom

Lenny Vries werd geboren in de oerwouden van Suriname. Toen hij als kind op TV de serie Ivanhoe zag, werd hij gegrepen door het leven in de Middeleeuwen en ontstond het plan om ooit een drijvend kasteel te bouwen en erop te gaan wonen.
Na jaren hard werken kon hij zijn droom realiseren. Sinds 2005 vaart hij rond met de Vlotburg, een verbouwd binnenvaartschip. Het is niet alleen een unieke manier van wonen, het is ook zijn levenswerk, en door het museum ook bron van inkomsten.

Hergebruik

Bijna alles op en in het schip heeft Lenny zelf gebouwd. Aan de hand van oude schilderijen maakt hij zelf middeleeuwse meubels, kleding en zelfs wapens. Hij maakt daarbij veel gebruik van afval. Zo laat hij zien dat je met weinig geld toch een grote droom kan realiseren.
Bezoekers zijn nog tot en met zondag 4 december welkom aan de havendijk in Zwartsluis. Daarna vaart het bijzondere drijvende museum naar Urk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.