nieuws

Mishandelde Rijssenaar schreef met eigen bloed op de muur over daders

Met zijn eigen bloed schreef een 70-jarige Rijssenaar op een muur een verwijzing naar de daders die hem dinsdag in zijn eigen woning aan de Pelmolenweg zwaar mishandelden. De oud-ondernemer werd pas een dag later, 20 uur na de marteling, gevonden door zijn dochter.
De dochter had woensdagmiddag om drie uur een afspraak met haar vader. Toen hij niet kwam opdagen en telefoontjes niet werden beantwoord, besloot zij naar Rijssen te rijden. Daar vond ze haar vader liggend op de vloer. Met zware hoofdwonden en ernstig nekletsel werd hij overgebracht naar het ZGT in Almelo. 

Geen werk van gewone inbrekers

De politie gaat er vanuit dat de mishandeling niet het werk is van 'gewone' inbrekers. Voor zover bekend wordt er niets uit de woning vermist. Het slachtoffer had geprobeerd met zijn eigen bloed informatie over mogelijke daders op de muur te schrijven. Het zou een verwijzing kunnen zijn naar de verantwoordelijken achter de ernstige mishandeling.

De politie bevestigde gisteren dat bij het speuren naar de daders onder meer wordt gezocht in de richting van zakelijke relaties, waarmee de Rijssenaar mogelijk een conflict zou hebben. Onder meer de kleding van de man is veilig gesteld als mogelijk bewijsmateriaal.

Zakelijke relaties in Oost-Europa

Het slachtoffer is mede-oprichter van een Twentse accountantsorganisatie, schrijft de Tubantia. Hij liet zich beginjaren negentig uitkopen en legde zich toe op investeringen in bedrijven en vastgoed in Oost-Europa en introduceerde beleggingsfondsen. Een jaar of negen geleden trad de Rijssense registeraccountant terug uit de directie van deze beleggingsfondsen. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.