nieuws

Handjevol parochianen doet boete voor sloop altaar in kerk in Saasveld

Slechts vijftien parochianen hebben zaterdagavond een speciale eucharistieviering in de Plechelmuskerk in Saasveld bijgewoond. De dienst gold als een boetedoening voor de sloop van het oude altaar.
Het oorspronkelijke altaar in de kerk werd onlangs door parochianen gesloopt en afgevoerd. Het altaar moest plaatsmaken voor een mobiele versie, zodat de kerk ook gebruikt kan worden voor andere activiteiten.
Maar nog voor er toestemming was van het bisdom om het altaar te vervangen, werd het oorspronkelijke marmeren exemplaar gesloopt. Volgens de inmiddels ontslagen locatievoorzitter Ton Schasfoort was er geen andere mogelijkheid, omdat het altaar niet te tillen was.
De relieken, botjes of andere overblijfselen van heiligen, zijn in de replica van het oude altaar overgebracht. Pastor Reerink zegende het nieuwe altaar tijdens de dienst. 
Sommige kerkbezoekers schaarden zich achter het parochiebestuur. "Dit is in de nachtelijke uren gebeurd. Dit is gewoon diefstal", zegt één van hen. "Ik vind dat het uit de hand is gelopen, het is bijna een hetze", verklaarde een vrouw.
Veel parochianen bleven echter thuis omdat ze niet eens zijn met het, in hun ogen, onredelijke optreden van het overkoepelende parochiebestuur.
Kardinaal Eijk is zondagochtend in Oldenzaal om daar een eucharistievereniging in de Plechelmuskerk bij te wonen. Volgens een woordvoerder van het bisdom was dit al enige tijd geleden gepland, en heeft het niets te maken met de commotie in Saasveld. Eijk zal zich volgens de woordvoerder niet uitspreken over de kwestie. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.