PEC Zwolle mist Danny Holla tegen Vitesse

PEC Zwolle moet het zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen Vitesse stellen zonder Danny Holla. De middenvelder heeft een lichte hamstringblessure.
Ryan Thomas is wel weer inzetbaar. De aanvaller ontbrak vorige week in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen vanwege buikgriep.

Goede eerste helft tegen Groningen

PEC Zwolle verloor dat duel met 4-0. Toch hield trainer Ron Jans er een beter gevoel aan over dan de uitslag doet vermoeden: "Ik vond de eerste helft eigenlijk wel goed. We hebben een aantal wedstrijden gehad dat we helemaal geen kansen creëerden, maar dat deden we tegen FC Groningen wel. We hadden met de rust zeker met 2-1 voor moeten staan, maar we stonden 2-0 achter. Dat heeft met effectiviteit te maken."
Door de nederlaag is PEC Zwolle inmiddels weer teruggezakt naar de gevarenzone; het staat nu zestiende. "Als je kijkt waar we staan, dan word je daar niet vrolijk van", beaamt Jans na de besloten training van vrijdag.

Blessure Karagounis valt mee
Thanasis Karagounis viel tegen FC Groningen uit met een knieblessure. Vrijdag werd na onderzoek in het ziekenhuis bevestigd dat de kwetsuur meevalt; de knie is slechts licht gekneusd. Ook Youness Mokhtar, Stef Nijland en Rick Dekker ontbreken zaterdag vanwege blessures.
Tegenstander Vitesse staat op de achtste plaats, maar wist al zes wedstrijden achter elkaar niet te winnen.
Het duel in de Gelredome begint zaterdag om 20.45 uur en is live te volgen via Radio Oost.