nieuws

Acties voor én tegen koopzondag in Kampen

Kampenaren kunnen zich uitspreken over het boodschappen doen op zondag. Sinds enkele weken wordt er actie gevoerd vóór openstelling van supermarkten terwijl er als tegenreactie een petitie is gestart om duidelijk te maken dat Kampen hier geen behoefte aan heeft.
Kampenaar Ruben Harms is de drijvende kracht achter de actie om de winkels op zondag open te laten zijn. Hij vind het verbod voor winkeliers om op zondag open te gaan "niet meer van deze tijd" en stelt dat dit slecht is voor de lokale middenstand. 

2400 voor

Via een petitie op internet heeft hij inmiddels meer dan 2400 handtekeningen verzameld. Het doel is 10.000 handtekeningen. Vandaag is hij begonnen met het verspreiden van flyers onder het winkelend publiek.

1900 tegen

Inmiddels is er ook een tegenactie op gang komen. De online-petitie die wil dat het huidige beleid gehandhaafd blijft, is inmiddels door ruim 1900 mensen ondertekend. Initiatiefnemer Jacques Albers stelt dat een grote meerderheid in Kampen voor de zondagsrust is. Hij wil zijn handtekeningen op 1 maart aanbieden aan de gemeenteraad.

Geen medewerking

Het lijkt onwaarschijnlijk dat het onderwerp een politiek discussiepunt wordt. Het coalitieakkoord van ChristenUnie, CDA, SGP en VVD is duidelijk. Daarin staat dat de partijen "deze bestuursperiode geen medewerking verlenen aan voorstellen, gericht op verruiming van het evenementenbeleid met een effect op de zondag. Ook verlenen we geen medewerking aan algemene koopzondagen."  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.