nieuws

Familie Hooghuis uit Raalte: "Onze grootste wens is een winterjas voor de kinderen''

'Met iets meer dan € 60,- besteedbaar inkomen in de week moeten we keuzes maken. Dat is elke dag een strijd maar het ergste is dat onze kinderen geen warme winterjas hebben. De vooruitzichten zijn dermate slecht dat we deze voorlopig ook niet kunnen aanschaffen', aldus Paul Hooghuis uit Raalte.
Al denken we vaak van niet, armoede kan ons allemaal overkomen. Ook de familie Hooghuis uit Raalte had nooit gedacht dat een bezoek aan de voedselbank hun wekelijkse uitje zou worden waar de hele familie naar uitkijkt.

Eindelijk voldoende eten ...

'Onze kinderen vragen wel eens: Wat gaan we eten? Wanneer het vrijdag is, kan ik daar antwoord op geven. Dan hebben we ons voedselpakket gekregen. We zijn enorm blij met het pakket. Nu hebben we weer voldoende te eten en af en toe zelfs leverworst op ons brood', aldus de 34-jarige Daphne Hooghuis.

Van de één op de andere dag ...

Ze hadden een goed leven, samen met hun twee kinderen van inmiddels 13 en 11 jaar oud. De 37-jarige Paul had een fulltime baan in de ICT en Daphne werkte parttime. Totdat Daphne op de fiets werd aangereden en blijvend letsel opliep én Paul een ongeneeslijke botafwijking bleek te hebben. Beiden kunnen niet meer werken. Inmiddels zijn de kosten voor medische zorg zo hoog opgelopen dat het jonge stel in grote financiële problemen verkeert. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.