Heracles Almelo revancheert zich met thuisoverwinning op NEC

Heracles Almelo heeft zich knap herpakt van de ruime nederlaag bij AZ van vorige week. In het eigen Polman Stadion was de formatie van trainer John Stegeman met 2-0 te sterk voor NEC.Â
Na een indrukwekkende minuut stilte voor de slachtoffers van de vliegtuigramp in Colombia, ging de thuisploeg het best uit de startblokken. Al na een minuut kreeg Gosens een grote kans op de openingstreffer maar zijn kopbal werd gekeerd door doelman Delle. Aan de overkant bestookte Mayi het doel van Castro maar het schot van de aanvaller ging rakelings over. Tien minuten voor rust kwam Heracles op voorsprong en was het Duarte die de openingstreffer voor zijn rekening nam. De middenvelder probeerde het van afstand en zijn schot, die van richting werd veranderd, viel onderkant lat binnen. Aan de overkant was het daarna bijna gelijk via Mayi, die op de buitenkant van de paal kopte.
Vlak na rust mocht Heracles het houtwerk wederom dankbaar zijn, want een fraaie volley van Von Haacke belandde op de paal. Diezelfde Von Haacke kon even later opnieuw gevaarlijk worden, maar zijn inzet werd op de doellijn weggewerkt door Hoogma. NEC ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar de ploeg uit Nijmegen vond Castro een aantal keer op hun weg. Vijf minuten voor tijd maakte Armenteros aan alle onzekerheid een einde door van dichtbij een voorzet van invaller Navratil binnen te tikken, 2-0. Dat was tevens het slotakkoord in Almelo.

Heracles Almelo - NEC 2-0

1-0 Duarte (37)
2-0 Armenteros (84)
Arbiter: Manschot
Geel: Bruns
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Pröpper, Hoogma, Gosens; Bruns, Pelupessy, Duarte (Niemeijer/88); Kuwas (Navratil/61), Armenteros, Darri.
NEC: Delle; Dyrestam, Dumic, Golla, Fomitschow; Bikel (Awoniyi/80), Von Haackke, Breinburg; Grot (Groeneveld70), Mayi (Kadioglu/56), Rayhi.