nieuws

Strijd zwembad Twenterand duurt voort; zwemverenigingen eisen duidelijkheid

De discussie duurt inmiddels al twaalf jaar: het nieuwe zwembad in de gemeente Twenterand. Op welke locatie moet deze komen en hoeveel mag het gaan kosten.
Al jaren zorgt de discussie voor strijd tussen de bestuurders en inwoners. De gezamenlijke zwemverenigingen zijn het inmiddels zat en willen dat er nu eindelijk een beslissing wordt genomen.
Om deze onvrede kracht bij te zetten, zijn de zwemverenigingen een spandoekenactie gestart. Op verschillende plekken, verspreid door de dorpskernen, hangen spandoeken met de tekst: “Wij zijn de onderzoeken zat, bouw een bad!” 

Onvrede over locatie
In twaalf jaar tijd zijn er drie onderzoeken geweest naar een geschikte locatie en kosten voor het nieuwe zwembad. De uitkomst is de locatie Prinsenweg aan de noordzijde van Vriezenveen.
De dorpsraden van Vroomshoop en Den Ham zijn hier echter niet blij mee. Simpelweg omdat het niet centraal genoeg ligt voor alle dorpskernen.
Daarnaast beweren zij dat de gemeente niet transparant te werk gaat en het plan erdoor willen drukken.

Zorgwekkende financiële situatie

Naast de strijd over de locatie, dringen de dorpsraden erop aan om voorlopig een pas op de plaats te maken. De gemeente Twenterand kreeg van de provincie de code oranje toebedeeld om haar zorgwekkende financiële situatie.
De dorpsraden zijn bang dat de bouw van een nieuw zwembad voor ruim zeven miljoen euro als een molensteen om de nek van de gemeente zal hangen.

Op 6 december is er raadsdebat over de toekomst van het nieuwe zwembad. De gemeenteraad neemt op 20 december een besluit.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.