nieuws

Actie in Vroomshoop om 'afbrokkelende' kerktoren te restaureren

De Protestantse gemeente in Vroomshoop voert actie om het tij te keren en iets te doen aan de afbrokkelende kerk. Kerkgebouw Het Anker welteverstaan.
De kerktoren die rond 1870 werd gebouwd laat zo nu en dan een steentje los. Ze hoeven er nog niet met de helm op naar de kerk te gaan, maar het is volgens de gemeente de hoogste tijd om er wat aan te gaan doen.

Spandoek aan de kerk

Achter de schermen is de fondsenwerving al in volle gang. Sinds vandaag is het ook op straat zichtbaar, want aan de 'afbrokkelende toren' hangt nu een spandoek om het resterende bedrag in handen te krijgen.
Onder de noemer "geniet je ervan, doneer dan" wordt aan voorbijgangers van de kerk om geld gevraagd. Tot nu toe is er al 130.000 euro toegezegd door particulieren. Voor de resterende 50.000 euro worden stichtingen, voorbijgangers en de gemeente Twenterand benaderd.

Naam op dakpan?

De kerk denkt aan de sponsoring van leien dakpannen. Wat zo'n dakpan gaat kosten is nog niet bekend, gedacht wordt aan donaties tussen de 5 en 10 euro per stuk. De naam van de sponsor blijft dan aan de kerk verbonden, want het plan is om de naam aan de onderkant van de dakpan aan te brengen.
In maart gaat de kerk aan de Hoofdstraat in de steigers voor nieuw voegwerk, nieuwe dakpannen en een schilderbeurt. Komende week wordt er al een aannemer gezocht, want de kerk heeft er het volste vertrouwen in dat het goed komt met het binnenhalen van de benodigde 180.000 euro.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.