nieuws

Staphorst wint in eigen huis na 2-0 achterstand van Sparta Nijkerk

Staphorst heeft vanmiddag een knappe overwinning geboekt in de hoofdklasse B. De ploeg van trainer Jan Vlap kwam met 2-0 achter tegen Sparta Nijkerk, maar won met 4-3.
Na een kwartier kwam de thuisploeg op achterstand door een treffer van Ali Alkan. Twee minuten later was de score al verdubbeld. Dit keer werd het doelpunt gemaakt door Bilal Amarzagouio. Rob Mijnheer kreeg een kans op de aansluiting, maar schoot over en kort voor rust werd er een treffer van Martijn Brakke afgekeurd vanwege buitenspel. 0-2 was de ruststand.
Staphorst ging direct na rust verder op zoek naar doelpunten en vond er binnen een kwartier twee. Brakke bracht de thuisploeg terug in de wedstrijd en even later kopte Rob Mijnheer de 2-2 binnen. Na een kleine zeventig minuten kwam Staphorst zelfs op voorsprong. Camiel Fidom zorgde voor de 3-2. Tien minuten later leek de zege zelfs een zekerheid voor Staphorst toen Brakke zijn tweede van de middag maakte. Kort voor het einde zorgde Janic Makizodila met een volley voor de 4-3 en de spanning was weer terug. Dennis van der Wal kreeg in de slotfase nog rood, maar het bleef bij 4-3 in Staphorst. Door de nederlaag van DOVO is Staphorst de nieuwe koploper in de hoofdklasse B.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.