nieuws

Go Ahead Eagles verliest in eigen huis van Heerenveen

Go Ahead Eagles blijft ook na de vijftiende speelronde hekkensluiter in de eredivisie. De ploeg uit Deventer was in eigen huis niet opgewassen tegen Heerenveen en ging daardoor met 1-3 onderuit. 
Het publiek werd goed vermaakt in de eerste helft want het was al snel raak voor de thuisploeg. Maatsen speelde zich knap vrij en krulde vanaf twintig meter fraai binnen. Lang konden de Deventenaren niet genieten van de voorsprong want Reza wist voor de 1-1 te zorgen door doelman Zwarthoed in de korte hoek te passeren. Diezelfde Reza was even later ook verantwoordelijk voor de 1-2 toen hij een doorgekopte hoekschop van dichtbij kon binnenkoppen. Op slag van rust zaten de bezoekers op rozen dankzij een doelpunt van Kobayashi, die na een schot van Zeneli op de paal attent reageerde en de 1-3 tegen de touwen schoot.
Na rust bleef Heerenveen het beste van het spel hebben en kreeg het mogelijkheden om het duel definitief in het slot te gooien, maar Larsson en Reza hadden het vizier niet op scherp. Aan de overkant ging een afstandsschot van Ritzmaier een halve meter over het doel van Mulder. Een kwartier voor tijd was Ritzmaier wederom dicht bij de aansluitingstreffer maar zijn schot belandde op de paal. Er werd uiteindelijk niet meer gescoord in De Adelaarshorst en daardoor blijft Go Ahead Eagles hekkensluiter in de eredivisie. 

Go Ahead Eagles - sc Heerenveen 1-3

1-0 Maatsen (7) 
1-1 Reza (20)
1-2 Reza (27)
1-3 Kobayashi (45) 
Arbiter: Lindhout
Geel: Wolters, Fischer, v. Amersfoort
Go Ahead Eagles: Zwarthoed; Groenbast, Fischer, Schenk, Achenteh; Duits, Hendriks (Teijsse/68), Ritzmaier; Antonia, Maatsen, Wolters (Hamdaoui/82).
sc Heerenveen: Mulder; Marzo, St. Juste (Slagveer/70), Van Aken, Bijker; Van Amersfoort (Thorsby/86), Namli, Kobayashi; Zeneli (Cavlan/77), Reza, Larsson.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.