nieuws

Michel Mulder kan tij vooralsnog niet keren, Ter Mors wint in B-groep

Michel Mulder
Michel Mulder
Schaatser Michel Mulder heeft zondag tijdens de derde wereldbeker in Astana geen revanche op zichzelf kunnen nemen. De dertigjarige sprinter uit Zwolle moest op de 500 meter in de B-divisie genoegen nemen met de twintigste plaats. De olympisch kampioen op deze afstand reed een tijd van 35,48.
Mulder, die door nogal wat blessureleed met een fysieke achterstand aan dit seizoen begon, werd zaterdag op de eerste 500 meter na twee valse starts gediskwalificeerd. De tweevoudig wereldkampioen op de sprint wist zich bij de KNSB Cup eind oktober niet te plaatsen voor de eerste vier wereldbekers. Dankzij de afzeggingen van Kjeld Nuis en Jan Smeekens uit Raalte mocht hij in Kazachstan toch meedoen. Sung Ching-yang uit Taiwan won zondag de 500 meter in de B-divisie met een tijd van 34,98. 

Ter Mors wint in B-groep

Jorien ter Mors zegevierde in de B-groep op de 500 meter met een tijd van 38,45. Vrijdag eindigde de Enschedese in de A-divisie nog op de achtste plek (38,27). Ze komt later op zondag nog in actie op de 1500 meter, de afstand waarop ze olympisch en wereldkampioen is. Ter Mors behaalde zaterdag zilver op de 1000 meter.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.