nieuws

Topscorers: Armenteros dichter bij Ünal, hattrick Penterman en Bakker

Armenteros maakte zijn zevende
Armenteros maakte zijn zevende
Vooral de hoofdklasse was afgelopen weekend een doelpuntenfestival, met liefst 13 Overijsselse treffers. Acht daarvan kwamen van Excelsior'31. In de Eredivisie kwam Samuel Armenteros dichter bij Enes Ünal, die niet scoorde. Hieronder een overzicht per divisie.

Eredivisie

De vier clubs in de Eredivisie maakten gezamenlijk vier doelpunten. Samuel Armenteros maakte zijn zevende voor Heracles. Darren Maatsen zijn tweede en Bart Schenkeveld en Lerin Duarte scoorden voor het eerst dit seizoen. Bekijk hier de volledige lijst.

2e divisie

In de 2e divisie viel slechts een Overijssels doelpunt. Vincent Schmidt maakte zijn eerste voor Jong FC Twente. Rob van der Leij van HHC gaat daar nog steeds aan de leiding met zes treffers. Bekijk hier de volledige lijst.

3e divisie

In de 3e divisie maakte Rens van Benthem zijn veertiende van het seizoen voor Quick'20. Ploeggenoot Jan Willem Kamp maakte zijn derde en ook Stef Ottink van HSC'21 scoorde voor de derde keer. Bekijk hier de volledige lijst.

Hoofdklasse

Hielke Penterman van Excelsior'31 maakte zaterdag een hattrick en staat nu met 9 treffers tweede achter Omar Kavak. Martijn Brakke van Staphorst scoorde twee keer en is gedeeld derde met zeven treffers. Ook ploeggenoot Rob Mijnheer scoorde en staat op zeven. Bekijk hier de volledige lijst.

Eredivisie Vrouwen

In de Eredivisie Vrouwen maakte Eshly Bakker er drie voor FC Twente en staat daardoor nu op vijf. Daarmee staat ze met ploeggenote Ellen Jansen bovenaan. Renate Jansen van Twente maakte haar derde en Rebecca Doejaaren van PEC scoorde voor de tweede keer. Bekijk hier de volledige lijst.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.