Beloften: Heracles en PEC Zwolle winnen, GA Eagles onderuit

Anass Achahbar
De beloften van Heracles en PEC Zwolle hebben de eerste seizoenshelft maandag afgesloten met een overwinning. Jong Go Ahead Eagles verloor de laatste wedstrijd voor de winterstop.
PEC Zwolle
Jong PEC Zwolle boekte in eigen huis een 1-0 zege op Jong RKC. In de basisopstelling van de thuisploeg stonden liefst acht spelers met eredivisie-ervaring. Toch had PEC Zwolle grote moeite om het verschil te maken tegen de Waalwijkers. Een fraaie vrije schop van Anass Achahbar, een kwartier voor tijd, bleek de winnende treffer te zijn.

Heracles
De beloften van Heracles wisten maandag na vier nederlagen op een rij weer eens te winnen. Ze waren in het eigen Polman Stadion met 2-1 te sterk voor Jong NAC Breda. Reuven Niemeijer, die vrijdag nog debuteerde in de hoofdmacht, zette Heracles op voorsprong. Na de gelijkmaker van NAC werd Vincent Vermeij de matchwinner: 2-1.

Go Ahead Eagles

De beloften van Go Ahead Eagles hebben opnieuw een uitwedstrijd verloren: in Sittard zegevierde Fortuna met 2-1. De thuisploeg kwam na een minuut of twintig op voorsprong. Dennis Hettinga scoorde een half uur voor tijd de gelijkmaker - de eerste goal pas van Jong Go Ahead in een uitwedstrijd - maar het bleek niet genoeg voor een punt; in de 75e minuut ging Fortuna Sittard met de zege aan de haal: 2-1.