Kerstboom uit Kuinderbos gekapt voor transport naar Tweede Kamer

"Er is in heel Nederland maar één boswachter die de boom voor de Tweede Kamer mag kappen en dat ben ik, natuurlijk ben ik er trots op", zegt boswachter Harco Bergman van het Kuinderbos.

Opnieuw komt de kerstboom voor de Tweede Kamer in Den Haag uit Kuinre. Daar werd vandaag een acht meter hoge fijnspar gekapt. Bergman is apetrots dat hij de mooie boom namens Staatsbosbeheer aan de landelijke politici mag aanbieden.

De boom gaat morgen met een dieplader op transport naar Den Haag. Spannend is het wel want met zijn immense omvang, past de kerstboom maar net door de voordeur van het tweede kamer gebouw.

Traditiegetrouw zullen aanwezigen, dus ook een aantal politici, helpen met het rechtop takelen van de boom die in de centrale hal van het tweede kamer gebouw een plek krijgt.

Groen visitekaartje

"Het is ons groene visitekaartje voor dit jaar", aldus Bergman. Op de vraag of hij de boom samen met premier Rutte gaat optuigen is het antwoord; "alleen als hij het vraagt, anders blijf ik gewoon hier in Kuinre want er moeten nog heel wat grote kerstbomen gekapt worden. Onder meer voor een groot aantal gemeenten en regionale instellingen.

Aanstaande zaterdag kunnen particulieren in het Kuinre bos een kerstboom komen ophalen. "Ze mogen die zelf in ons speciale kapbos uitgraven of omzagen. Een gezellige happening die jaarlijks toch zo'n 800 tot 900 bezoekers trekt", aldus Bergman.

Meer over dit onderwerp:
Kuinre kerstboom Tweede Kamer Kuinderbos Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren