nieuws

Natuurvereniging IJsseldelta geeft nieuw plan Reevediep een kans

Natuurvereniging IJsseldelta noemt het nieuwe plan om het Reevediep alsnog bevaarbaar te maken ‘verrassend’. Een nieuwe gang naar de rechter lijkt daarmee van de baan.
Vorige week presenteerden de gemeente Kampen en provincie het plan om in de monding van het Reevediep extra maatregelen te nemen voor beschermde rietvogels. Er komen eilandjes, een extra rietkraag en een nevengeul.

Goede afloop

De grootste moerasvogelskenners van Nederland hielpen mee aan het plan. De overheid heeft daarom goede hoop dat een eventuele procedure bij de Raad van State dit maal wel goed afloopt.

Natuurvereniging IJsseldelta spande de procedure de vorige keer aan en de vraag is of ze opnieuw naar de rechter stappen. “Wij hadden zelf niet gedacht aan deze verrassende optie”, zegt voorzitter Herman Koek. “Dat betekent niet dat we geen kritische vragen hebben.”

Koek wacht het volledige plan af, dat halverwege deze maand verschijnt. “Mochten de rietvogels met dit plan inderdaad goed worden beschermd, dan zijn we nog steeds niet blij met een bevaarbaar Reevediep, maar we gaan er als natuurvereniging niet meer voorliggen.”

Kansen economie

De overheid wil juist heel graag dat het Reevediep bevaarbaar wordt vanwege de kansen voor de regionale economie. “We verwachten dat er jaarlijks 12.000 boten doorheen gaan varen”, zegt Arjan Otten van de provincie.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.