RTV Oost Top Fit Sisters trappen nieuw doel af met de Snertloop

Het was echt ‘snertweer’ afgelopen zondag. Vrieskou, zonnig, geen wind, rijp op de velden. De ‘Top Fit Sisters’ van RTV Oost deden mee aan de 32e editie van de Snertloop in De Lutte. Voor ons de aftrap van een nieuwe trainingsperiode voor een mooi nieuw doel in 2017: De Nijboer Triathlon Luttenberg.

Trainen met een doel

Wat voor ons geldt, geldt vast voor heel veel mensen. Trainen met een doel werkt 1000x beter. Die stok achter de deur hebben veel mensen nodig om in actie te komen. Toen ik zondagochtend naar De Lutte reed over een verlaten snelweg dacht ik: “Wat een gedoe om voor 5,3 kilometer op pad te gaan, ik had ook nog lekker in bed kunnen liggen en een rondje in Twickel kunnen rennen”. Maar na afloop, tijdens de snert, was onze conclusie dat juist dit samen sporten in een nieuwe omgeving heel motiverend is.


Vervelende blessures
De snertloop kent twee afstanden. 5,3 en 9,6 kilometer. We hebben ons Top Fit Sisters-team gesplitst, aangezien niet iedereen top fit genoeg was voor de 9,6. Ik heb een vervelende scheenbeenblessure opgelopen op de tennisbaan. Spierscheurtje denk ik. Dus na een periode van rust ben ik nu weer heel voorzichtig aan het opbouwen. Niks forceren en pijnvrij over de finish dat was mijn doel voor de snertloop en dat is gelukt.


Uitgestapt
Aan de start had Esther al wat twijfel. Een oude achillespees blessure speelde weer op en het voelde duidelijk niet lekker bij haar. Sisters peppen elkaar op, dus met goede adviezen hebben we onze 9,6 sisters Esther en Hilda nog even flink aangemoedigd bij de start, maar helaas. Na een stuk vals plat ging het op de Rhododendronlaan flink naar beneden en daar ging het mis. De pijn werd zo hevig dat Esther is uitgestapt. Moeilijke beslissing onderweg, maar een verstandig besluit.


Niet voor één gat te vangen
Geluk bij een ongeluk is het feit dat we in training zijn voor een triathlon. Lukt het lopen even niet? Dan verleggen we de focus naar fietsen en zwemmen. Wij zijn niet voor één gat te vangen. Binnenkort krijgen we ons schema van Mathijn Veldkamp, organisator van de triathlon in Luttenberg. Mathijn zal ons begeleiden richting 11 juni. Ik ben benieuwd wat ons nog te wachten staat, maar heb er ongelofelijk veel zin in.

RTV Oost Top Fit Sister
Mirjam van Dijk

Reageren