nieuws

Voormalig bankmanager verdacht van diefstal munten Proef Eet Enschede

Proef Eet in Enschede
Proef Eet in Enschede
Een 50-jarige voormalig bankmanager uit Enschede wordt ervan verdacht dat hij betrokken is bij de diefstal van een grote hoeveelheid munten van de Proef Eet in zijn woonplaats.
De man stond vanmorgen terecht voor de politierechter in Almelo maar verscheen niet.

Gestolen uit busje

De munten van het jaarlijks terugkerend evenement Proef Eet verdwenen uit de bedrijfswagen van een van de deelnemers. De man had zijn bus geparkeerd en was bezig met het versjouwen van spullen.
Toen hij terugkwam bleek dat een zak met een grote hoeveelheid munten uit de bus was gestolen.

Aan lager wal

De 50-jarige verdachte kwam in beeld toen zijn vriendin, een 49-jarige vrouw, informeerde naar de waarde van de munten. De twee werden opgepakt.
Uit het dossier blijkt volgens de politierechter dat de 50-jarige Enschedeër na zijn scheiding aan lager wal raakte. "Meneer lijkt zijn verdriet in de alcohol verdronken te hebben", aldus de rechter. Door het drankgebruik zou de man zijn baan bij een Enschedese bank zijn kwijtgeraakt.
Omdat er vraagtekens zijn bij de persoonlijke omstandigheden van de 50-jarige man en zijn 49-jarige medeverdachte, wil de politierechter dat er meer onderzoek wordt gedaan. Wanneer de zaak verder gaat is niet duidelijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.