nieuws

Besteedbaar inkomen in Overijssel onder landelijk gemiddelde

Een huishouden in Overijssel heeft jaarlijks rond de € 1.100,- minder te besteden dan een gemiddeld Nederlands huishouden.Â
In Overijssel is het besteedbare inkomen jaarlijks € 22.600,-,  terwijl in Nederland het gemiddeld besteedbaar inkomen per huishouden € 23.700,- is.

Contrast in Twente

Wat opvalt bij de Overijsselse cijfers is dat zowel de gemeente met het hoogste inkomen, Wierden € 25.100,- als met het laagste inkomen, Enschede € 19.900 in Twente ligt.

Armoedegrens

Het aantal Nederlanders dat onder de armoedegrens leeft, is het afgelopen jaar gedaald maar nog steeds schrikbarend hoog. Op dit moment leven er 1,2 miljoen mensen in Nederland in armoede. Hiervan hebben 810.000 mensen te weinig geld voor basisbehoeften als voedsel, kleding, wonen, persoonlijke verzorging en verzekering.

Samen voor de Voedselbank

Van 9 t/m 17 december voert RTV Oost actie, Samen voor de Voedselbank. We roepen de inwoners van Overijssel op om stil te staan bij de armoede in Nederland. Bij de functie van de voedselbanken. En … samen zoveel mogelijk levensmiddelen in te zamelen dan wel een online voedselpakket te kopen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.