Drie bedrijven in de race voor Overijsselse biodiversiteitsprijs

Volvo-dealer Harrie Arendsen uit Hengelo, schildersbedrijf Gebroeders van der Geest uit Enschede en Overesch Ecologische Landbouw uit Raalte zijn in de race voor De Groene Twinkeling. De biodiversiteitsprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een Overijssels bedrijf dat zich onderscheidend inzet voor biodiversiteit.

De ereprijs is een initiatief van Landschap Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Met de Groene Twinkeling laten de vier Overijsselse natuurorganisaties zien dat ondernemerschap en biodiversiteit goed samengaan. Bovendien stimuleren zij bedrijven zich in te zetten voor biodiversiteit in hun omgeving.

Nominaties
Volvo-dealer Arendsen is genomineerd omdat zij natuur verbinden met de mens op een industrieterrein, Overesch boert volgens de jury in harmonie met de natuur en schildersbedrijf Van der Geest maakt kans op de prijs omdat het fossiele grondstoffen vervangt door natuur- en gerecyclede grondstoffen.

De winnaar van de prijs wordt op donderdag 26 januari bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal. Het winnende bedrijf mag daar de wisselbokaal, een kunstwerk van Guido Orsetti, met trots in ontvangst nemen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
hengelo Raalte enschede Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren