nieuws

Wintertuin in volle glorie in Hengelo; "die gezelligheid is onbetaalbaar"

Een arrenslee en rendieren hebben de figuranten in de kerststal naar de achtergrond verdrongen. "We noemen het dan ook een wintertuin", zeggen vader en dochter Prinsen uit Hengelo.
Het gaat om de voortuin van Marion Prinsen in de Hengelose wijk de Hasseler Es. Sfeervol aangekleed met houten rendieren, pluchen ijsberen, de kerstman op een arrenslee, kunstsneeuw, dennentakken op de grond en tegen de voorgevel een besneeuwde winterschildering.

Timmerwerk

Dochter is de bedenker, vader heeft het allemaal aan elkaar getimmerd. "Want zo gaat dat", zegt vader Gerrit lachend. Eerder toverde hij zijn eigen tuin aan de Wilbertstraat jarenlang om tot kerstparadijs. "Maar dat wilde mijn vrouw niet meer."
En nu is Gerrit al een paar jaar actief bij dochterlief in de wijk de Hasseler Es. De kerststal heeft links achterin de tuin ook nog een plek gekregen. Maar het thema is dit jaar echt wintertuin.

Saamhorigheid

En iedereen is welkom om de tuin te bezichtigen. Wat in de afgelopen jaren op grote schaal gebeurde. "En dat is geweldig, heerlijk al die mensen. Daar wil ik mijn tuin graag een maand voor opofferen", zegt Marion. "Die saamhorigheid is het mooiste", besluit Gerrit.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.