nieuws

Commissie ziet geen bezwaren tegen plannen Markt Haaksbergen

Impressie van het plan
Impressie van het plan © Gemeente Haaksbergen
De gemeenteraad van Haaksbergen mag zich over twee weken gaan uitspreken over de plannen die projectontwikkelaar Nordwick heeft voor de Markt in Haaksbergen. Burgemeester en wethouders gingen eerder al akkoord met de plannen, vanavond zag de commissie Ruimte en Milieu geen reden om de plannen af te wijzen.
Als de gemeenteraad op 21 december akkoord gaat met de plannen, komt een einde aan dertig jaar praten over het 'gat in de Markt'. Jarenlang lukte het niet om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen en sneuvelde plan na plan.

1000 vierkante meter winkelruimte of horeca

In de plannen van Nordwick komt 1.000 vierkante meter winkelruimte of horeca met appartementen en een binnentuin. Verder komen er zes koopwoningen en parkeerplaatsen. 
Er waren eerder dit jaar vier plannen in de race om het gebied in het centrum van Haaksbergen te vullen. Het plan van Nordwick bleek het meest te voldoen aan de eisen van de gemeente. Of de raad dat ook zo ziet is nog even afwachten. 

Nog een bieding?

De indiener van één van de andere plannen liet vanavond via een advocaat weten dat hij volgende week met een nieuwe bieding komt. In zijn plannen is ruimte voor een nieuwe supermarkt. Volgens wethouder Van Vlaanderen is er echter helemaal geen behoefte aan nog een supermarkt.
Of die nieuwe bieding komt en wat daar vervolgens mee gedaan wordt is afwachten.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.