nieuws

ChristenUnie bezorgd over toekomst Orkest van het Oosten

Orkest van het Oosten / HET Symfonieorkest
Orkest van het Oosten / HET Symfonieorkest
De ChristenUnie wil opheldering over de toekomst van het Orkest van het Oosten. Aanleiding is het negatieve advies van de Raad voor de Cultuur aan de minister.
Statenlid Alwin te Rietstap van de ChristenUnie wil woensdag van gedeputeerde Maij van Cultuur horen in hoeverre het orkest met dit advies in het voortbestaan wordt bedreigd. 

Miljoenensubsidie

In het advies stelt de Raad voor Cultuur dat het Orkest van het Oosten geen bijdrage van 3,5 miljoen euro moet krijgen krijgen, tenzij het orkest op korte termijn serieuze stappen zet in de samenwerking met Het Gelders Orkest.
Beide orkesten zijn wel bezig met een plan voor samenwerking, maar de Raad vindt dat nog onvoldoende concreet. Desondanks verwacht de interim-directeur Bart van Meijl van het Orkest van het Oosten dat de minister toch de miljoenensubsidie toekent, zo zei hij vrijdag. 

Extra inzet provincie

De ChristenUnie is verbaasd over de uitspraak en wil morgen van de Overijsselse gedeputeerde weten waar die op gebaseerd is. Ook wil de ChristenUnie dat Overijssel zich extra bij de minister inzet om het voortbestaan van het orkest veilig te stellen.  
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.