nieuws

Gedeputeerde Erik Lievers als 'energierapporteur' aan de slag voor EU

Installatie zonnepanelen
Installatie zonnepanelen
De Overijsselse gedeputeerde Erik Lievers is benoemd tot rapporteur 'energy efficiency' voor het Comité van de Regio’s van de Europese Unie.
Het Comité van de Regio's is de Europese instelling die de belangen van lokale en regionale regio's behartigt in Europa. Lievers gaat het komend half jaar onderzoeken en rapporteren hoe de plannen van de Europese Unie voor energiebesparing het beste kunnen aansluiten bij de plannen van provincies en gemeenten.

Rapport betrokken bij advies

De EU-plannen voor schonere energie zijn vorige week gepresenteerd. Het rapport dat Lievers volgend jaar opstelt is een advies aan het Europees Parlement, de Europese Raad van Ministers en de Europese Commissie. Het wordt betrokken bij de bespreking van de plannen in het Europees Parlement en de Raad.
Lievers: "Het is belangrijk dat de regels en richtlijnen en ook de Europese fondsen zijn afgestemd op de regionale wensen en behoeften. Op die manier kan het maximale rendement worden gehaald op gebied van energiebesparing, schonere energiewinning en economische groei."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.