nieuws

Stichting Vier het Leven helpt ouderen over de drempel

Ouderen durven er vaak niet meer op uit te gaan. Ze kunnen de lange wachtrijen niet aan of weten überhaupt niet hoe zij bij de activiteit moeten komen. Voor hen is Stichting Vier het Leven een uitkomst.
De stichting zorgt ervoor dat een oudere samen met leeftijdsgenoten op pad kan, bijvoorbeeld naar een theatervoorstelling. Naast het bezorgen van een leuke dag, heeft Vier het Leven nog een doel. "Het is de bedoeling dat ouderen contacten leggen met andere ouderen", legt regiocoördinator Anita Stroot van Stichting Vier het Leven in Overijssel Vandaag uit.

'Weer keurig thuis afgeleverd'

Lidy van Male uit Zwolle ging al 74 keer mee: "Mijn man was overleden en mijn dochter las een stukje in het huis-aan-huis-blad over de stichting en zei dat het wel iets voor mij was. Ik heb me daarna aangemeld, ook omdat je geen lidmaatschap hoeft te nemen. Alles wordt verzorgd; je wordt na het theaterbezoek weer keurig thuis bij de deur afgeleverd".

Positieve invloed

De ANWB heeft Vier het Leven dit jaar uitgeroepen tot 'Meest maatschappelijke uitje 2016'. Daarnaast blijkt uit onderzoeken dat de uitjes van positieve invloed zijn op de deelnemers. Toch gaat het op financieel gebied iets minder goed, de organisatie eindigt elk jaar in de rode cijfers. "De positieve uitkomsten van de onderzoeken zorgen ervoor dat wij een beroep op fondsen en subsidies kunnen doen. En die hebben we hard nodig", besluit Stroot.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.