nieuws

Oude bioscoop Pathé in Zwolle vandaag op slot, nieuwe megabioscoop in gebruik

Bioscoop De Kroon in Zwolle sluit vandaag de deuren
Bioscoop De Kroon in Zwolle sluit vandaag de deuren
De deur van de bioscoop De Kroon van Pathé aan het Gasthuisplein in Zwolle is vanmiddag symbolisch op slot gegaan. Het pand dat sinds 1991 in gebruik is als bioscoop, heeft haar taak volbracht en is inmiddels verkocht aan een projectontwikkelaar. Vanavond draaien de laatste films, waarna het personeel een afscheidsfeest heeft.
Vanaf morgen kunnen regionale film-liefhebbers terecht in de nieuwe, negen zalen tellende, mega bioscoop van Pathé aan de Pannekoekendijk in Zwolle.

Proefdraaien in mega bioscoop

Komende week worden in een aantal zalen proefvoorstellingen gedraaid en kunnen bezoekers tegen een gereduceerd tarief naar de film. "Het is voor ons de komende week zaak om alle apparatuur goed op elkaar af te stemmen."
"Tevens dient de proefperiode om de bezoekersstroom in het nieuwe pand in goede banen te leiden. Iedereen is welkom, maar er kan dus hier en daar nog wat mis gaan", aldus locatiemanager Dennis Tulleken.
De komende dagen worden in de foyer van de nieuwe bioscoop nog laatste werkzaamheden uitgevoerd. En het pand moet schoon opgeleverd worden, wat ook tijd kost. Vanaf 15 december zal de nieuwe mega bioscoop, die plaats biedt aan ruim 1500 bezoekers, officieel van geopend zijn.

650 vierkante meter filmdoek in negen zalen

"Qua vierkante meters filmdoek gaan we er in Zwolle aanzienlijk op vooruit. In de oude bioscoop moesten we het met 82 vierkante meter filmdoek doen. In de nieuwe bioscoop zijn de schermen vele malen groter en hebben we in totaal 650 vierkante meter filmdoek beschikbaar", aldus Tulleken 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.